har precis tränat men vill tipsa er :D
Hälsa & Fördelar Näringsvärde med att äta dadlar
Dadlar är mycket lätt för matsmältningen, de används för att leverera snabb energi och reparation avfall.
Mjölk (helst getmjölk), när kokt med dadlar, blir en mycket näringsrik och uppfriskande dryck för barn och vuxna, särskilt under konvalescens.
Nikotinsyra som dadlar innehållet gör dem ett utmärkt botemedel mot tarmbesvär.
Regelbunden konsumtion av datum har konstaterats att kontrollera tillväxten av patologiska organismer och bidrar till tillväxten av nyttiga bakterier i tarmen.
Att vara en laxerande mat, har dadlar befunnits vara till nytta för dem som lider av förstoppning.
För alkoholförgiftning, dricksvatten, där färska dadlar har gnidits eller blötläggas, sägs vara ganska effektiva.
Studier har visat att konsumtion av dadlar, blötlagda över natten och krossas, är bra för dem som har ett svagt hjärta.
Det har sett att dadlar fungerar som en tonic för att förbättra sex uthållighet samt sterilitet på grund av funktionshinder.
Undersökningar har visat att dadlar är effektiva för att förhindra mag cancer.
Dadlar har en stärkande effekt och därigenom håller värde som läkemedel.
Dessa vitaminer har en mängd olika funktioner som bidrar till att upprätthålla en sund kropp - att metabolisera kolhydrater och upprätthålla blodsockernivåer, fettsyror för energi, och de bidra till att göra hemoglobin, det röda och vita blodkroppar. Dadlar innehåller även magnesium, vilket som är viktigt för friska bens utveckling och för energiomsättning och järn som är nödvändigt för produktionen av röda blodkroppar. Röda blodkroppar transporterar alla näringsämnen till celler i hela kroppen. Dessutom Dadlar låg fett och kolesterol fria.
Dadlar är rik på näringsämnen:
Dadlar är mycket bra källa till kostfiber, protein och är rika på vitamin C, B1-vitamin, B2, B3 och B5 och vitamin A1. Det finns också 20 olika typer av aminosyror som underlättar matsmältningen. Dadlar är rik på lösliga och olösliga fibrer. Enligt American Cancer Society, förbrukar 20-35 gram kostfiber per dag är nyttigt för din kropp.
Stor energi booster:
Dadlar anses vara en av de bästa energi snacks som är mayket-packade med naturligt socker, t.ex. glukos, fruktos och sackaros. De innehåller också kolhydrater och kostfiber. Dessa kvaliteter dadalar gör dem till de rättmätiga kandidat för att öka energi. Lägg dadlar i mjölk kan vara en mycket näringsrik mellanmål för både barn och vuxna.
Låg i kalorier:
Dadlar har mycket låg kalori halt, det är därför det är också lämplig för hälsomedvetna människor.
Dadlar är rik på kalium och låg natriumhalt:
En av de viktigaste hälsoeffekterna av datum är dess förmåga att reglera ett friskt nervsystem, tack vare de rika kalium. Forskning har rekommenderat att högre intag av kalium (cirka 400 mg) kan minska risken för stroke med 40 procent.
Andra viktiga mineralsalter bland annat koppar, järn, magnesium, mangan och fosfor. De har också en tät koncentration av fenol antioxidanter och andra näringsämnen. En annan viktig hälsofördelar av dadlar är dess förmåga att sänka oönskade LDL-kolesterol.
Dadlar är torkad frukt, så det finns inga lager krångel. Men, för att säkerställa att dess färskhet är intakt, måste du hålla dem i kylskåp. Dadlar som förvaras i kylskåp kan vara färska, upp till två till tre veckor eller längre.
Dadlar är mycket lätt för matsmältningen, de används för att leverera snabb energi och reparation avfall.
Mjölk (helst getmjölk), när kokt med dadlar, blir en mycket näringsrik och uppfriskande dryck för barn och vuxna, särskilt under konvalescens.
Nikotinsyra som dadlar innehållet gör dem ett utmärkt botemedel mot tarmbesvär.
Regelbunden konsumtion av datum har konstaterats att kontrollera tillväxten av patologiska organismer och bidrar till tillväxten av nyttiga bakterier i tarmen.
Att vara en laxerande mat, har dadlar befunnits vara till nytta för dem som lider av förstoppning.
För alkoholförgiftning, dricksvatten, där färska dadlar har gnidits eller blötläggas, sägs vara ganska effektiva.
Studier har visat att konsumtion av dadlar, blötlagda över natten och krossas, är bra för dem som har ett svagt hjärta.
Det har sett att dadlar fungerar som en tonic för att förbättra sex uthållighet samt sterilitet på grund av funktionshinder.
Undersökningar har visat att dadlar är effektiva för att förhindra mag cancer.
Dadlar har en stärkande effekt och därigenom håller värde som läkemedel.
Dessa vitaminer har en mängd olika funktioner som bidrar till att upprätthålla en sund kropp - att metabolisera kolhydrater och upprätthålla blodsockernivåer, fettsyror för energi, och de bidra till att göra hemoglobin, det röda och vita blodkroppar. Dadlar innehåller även magnesium, vilket som är viktigt för friska bens utveckling och för energiomsättning och järn som är nödvändigt för produktionen av röda blodkroppar. Röda blodkroppar transporterar alla näringsämnen till celler i hela kroppen. Dessutom Dadlar låg fett och kolesterol fria.
Dadlar är rik på näringsämnen:
Dadlar är mycket bra källa till kostfiber, protein och är rika på vitamin C, B1-vitamin, B2, B3 och B5 och vitamin A1. Det finns också 20 olika typer av aminosyror som underlättar matsmältningen. Dadlar är rik på lösliga och olösliga fibrer. Enligt American Cancer Society, förbrukar 20-35 gram kostfiber per dag är nyttigt för din kropp.
Stor energi booster:
Dadlar anses vara en av de bästa energi snacks som är mayket-packade med naturligt socker, t.ex. glukos, fruktos och sackaros. De innehåller också kolhydrater och kostfiber. Dessa kvaliteter dadalar gör dem till de rättmätiga kandidat för att öka energi. Lägg dadlar i mjölk kan vara en mycket näringsrik mellanmål för både barn och vuxna.
Låg i kalorier:
Dadlar har mycket låg kalori halt, det är därför det är också lämplig för hälsomedvetna människor.
Dadlar är rik på kalium och låg natriumhalt:
En av de viktigaste hälsoeffekterna av datum är dess förmåga att reglera ett friskt nervsystem, tack vare de rika kalium. Forskning har rekommenderat att högre intag av kalium (cirka 400 mg) kan minska risken för stroke med 40 procent.
Andra viktiga mineralsalter bland annat koppar, järn, magnesium, mangan och fosfor. De har också en tät koncentration av fenol antioxidanter och andra näringsämnen. En annan viktig hälsofördelar av dadlar är dess förmåga att sänka oönskade LDL-kolesterol.
Dadlar är torkad frukt, så det finns inga lager krångel. Men, för att säkerställa att dess färskhet är intakt, måste du hålla dem i kylskåp. Dadlar som förvaras i kylskåp kan vara färska, upp till två till tre veckor eller längre.

Kommentarer
Trackback